Automaattinen kahvikone on yksi espressokeittimien teknologisen kehityksen tuloksista kotitalousympäristössä. Teknologisessa kehityksessä on mukana kaikki kahvikoneelle ominaiset pääelementit: laitteiden suunnittelusta automaatiotasoon, toiminnan ohjauksesta energiansäästöön. 

Automaattiset kahvikoneet

Automaattisen kahvikoneen avulla voit hallita automaattisesti koko kahvin valmistusprosessia papujen jauhamisesta juoman valmistukseen. Tämän konemallin avulla voit valmistaa yhtä hyvää kahvia kuin kahvilassa kaikissa muodoissaan: espresso, ristretto, lungo, macchiato. Automaattisten kahvikoneiden avulla voit myös valmistaa kaikki maitopohjaiset juomat (cappuccino, latte macchiato, latte ja kuuma maito) sekä kuumaa vettä haudutettua teetä ja yrttiteetä varten.

Automaattiset kahvikoneet

Mitkä ovat automaattisen kahvikoneen komponentit?

Täysautomaattisia malleja kutsutaan myös nimellä “Bean to Cup” – pavusta kuppiin, koska ne pystyvät muutamassa sekunnissa suorittamaan kaikki täydellisen espresson tai kermaisen cappuccinon valmistustoiminnot. Näille konemalleille ominaiset pääkomponentit ovat seuraavat:

 • Integroitu näyttö: Integroidut näytöt parantavat pääsyä koneen tärkeimpiin toimintoihin, jolloin käyttäjä voi tehdä nopeasti muutoksia juomien valmistusvaihtoehtoihin.
 • Kosketusnäyttö tai painikepaneelit: antaa käyttäjän hallita kahvikoneen päätoimintoja ja säätää juomien säätöasetuksia (pituus, lämpötila, voimakkuus jne.).
 • Integroitu kahvimylly: mahdollistaa kahvipapujen jauhamisen käyttäjän valitseman jauhatustason mukaan.
 • Vesisäiliö: yleensä integroitu koneen sisään, jolloin vältetään vedenjakeluverkkoon liittäminen.
 • Tippakaukalo: annosteluputken alapuolelle sijoitettuna se mahdollistaa vesipisaroiden keräämisen valmistus- tai pesuvaiheiden jälkeen.
 • Kahvinporolaatikko: kerää kahvinporot, kun uuttoprosessi on valmis. Irrotettava vetolaatikko helpottaa kahvinporojen hävittämistä.
 • Integroitu maitokannu: edistyneimmissä malleissa se mahdollistaa maidon vaahdottamisen, jolloin saadaan täydellinen vaahto kaikille maitopohjaisille juomille. Irrotettava kannu helpottaa jääkaappisäilytystä ja puhdistamista.
 • Höyrysauva: sauva annostelee höyryä, jota voidaan käyttää maitokannujen ja kannujen kanssa maidon vaahdottamiseen ja cappuccinojen ja maitopohjaisten juomien valmistamiseen perinteisellä tavalla.

Automaattisen kahvikoneen käyttö

Automaattisten kahvikoneiden käyttö on hyvin yksinkertaista. Ainoa alustava toimenpide ennen käynnistystä on koneen liittäminen sähköverkkoon. Vesisäiliön ja kahvipapusäiliön täyttämisen jälkeen valitset haluamasi juoman kosketusnäytöltä tai perinteisestä painikepaneelista.  Käyttäjä voi myös personoida juoman koneen toiminnallisuuden mukaan. Tärkeimmät säätötoiminnot ovat seuraavat: 

 • Juoman pituus: voit valita juoman pituuden makumieltymystesi mukaan.
 • Juoman lämpötila: voit säätää juoman lämpötilaa mieltymystesi mukaan.
 • Kahvin jauhatusaste: säädä kahvipapujen jauhatusastetta: hienoimmasta jauhatusasteesta tulee vahvempi maku, karkeammasta jauhatusasteesta tulee miedompaa kahvia.
 • Aromi ja maun voimakkuus: voit saada voimakkaamman tai miedomman makuista kahvia mieltymystesi mukaan.

Automaattisen kahvikoneen käyttö

Automaattisen kahvikoneen puhdistus

Kahvikoneen kestävyyden turvaamiseksi puhdistustoimet on välttämätöntä suorittaa oikein. Sisäosien (kuten tippakaukalon, kahvinporosäiliön ja vesisäiliön) puhdistustoimenpiteet on suoritettava säännöllisesti koneen käyttöasteesta riippuen. Erityistä huomiota tulee kiinnittää maitojärjestelmän ja höyrysauvan puhdistamiseen, jotka tulee puhdistaa jokaisen maitopohjaisen juoman valmistuskerran jälkeen.  Ulko-osat voidaan puhdistaa pehmeällä kostealla liinalla, kun taas kosketusnäytön puhdistukseen voidaan käyttää mikrokuituliinaa.

Useimmat automaattiset mallit suorittavat kalkinpoistopesun, kun kone kytketään päälle tai pois päältä. Kone puolestaan pyytää automaattista kalkinpoistoa ajoittain ja vaatii kalkinpoistotuotteen (nesteen tai tablettien) käyttöä kalkkijäämien poistamiseksi koneen sisäosista.

Automaattisen kahvikoneen edut

Automaattiset kahvikoneet mahdollistavat laajan juomavalikoiman valmistamisen helposti ja nopeasti. Automaattisen mallin omistaminen sisältää monia etuja:

 • Mallin mukauttaminen: automaattimalleille ominaiset uudet minimalistiset muodot ja laaja värivalikoima sopivat kaikkiin sisustustyyleihin.
 • Tilan säästyminen: pieni koko ja integroitu kahvimylly mahdollistavat koneen sijoittamisen  ilman, että keittiötason järjestys sotkeutuu.
 • Juoman personoiminen: säätötoimintojen avulla voit asettaa ja tallentaa juoman valmistusasetukset ja hakea ne suoraan yksinkertaisella painikkeella.
 • Ajan säästäminen: uudet pannun pikalämmitystekniikat ja juomien personointiominaisuudet säästävät paljon aikaa.
 • Puhdistuksen helpottuminen: automaattisen kahvikoneen asianmukainen huoltaminen on erittäin helppoa automaattisten puhdistustoimintojen ja irrotettavien ja erikseen pestävien osien ansiosta.

Caffè Italian automaattiset kahvikoneet

Caffè Italialla on verkkokaupoissaan laaja valikoima automaattisia espressokoneita. Caffè Italia myy alan johtavia merkkejä. Verkkokaupasta löydät erityisesti seuraavat tuotelinjat.

Gaggian automaattiset kahvikoneet

Gaggian automaattiset kahvikoneet

Historiallisen italialaisen yrityksen Gaggian valmistama täysautomaattinen espressokone, jolle on ominaista eri toiminto- ja hintatasot. Gaggia-kahvikoneet ovat synonyymejä takuulle ja perinteelle ja antavat käyttäjälle mahdollisuuden ohjata mukavasti kotona samoja toimintoja kuin ammattibarista. Gaggia-kahvikoneet ovat 100 % valmistettu Italiassa, ja niissä yhdistyy uusimman sukupolven teknologia jäljittelemättömään muotoiluun, jotta voit kokea unohtumattoman kahvielämyksen.

Tutustu Gaggia-valikoimaamme

Saecon automaattiset kahvikoneet

Saecon automaattiset kahvikoneet

Saecon automaattisten kahvikoneiden sarja takaa huippuluokan suorituskyvyn yhdistettynä korkeatasoiseen muotoiluun. Saeco-yhtiöllä on pitkät perinteet Bean to Cup -koneiden tuotannossa ja myynnissä. Näiden koneiden avulla käyttäjä voi nauttia täydellisestä vastajauhetusta espressokahvista. Saeco-sarjan koneille on tunnusomaista korkealaatuiset komponentit, helppokäyttöisyys ja korkea toiminnallisuus.

Tutustu Saeco-valikoimaamme

Philipsin automaattiset kahvikoneet

Philipsin automaattiset kahvikoneet

Philipsin automaattisten kahvikoneiden avulla voit nauttia laajasta valikoimasta kahvipohjaisia juomia, jotka on valmistettu vastajauhetuista kahvipavuista. Philipsin automaattisissa malleissa on myös mahdollista valmistaa tuoreita maitopohjaisia juomia helposti napin painalluksella joko perinteisellä menetelmällä höyrysauvalla tai käyttämällä integroitua maitojärjestelmää. Kaikille Philips-malleille on ominaista laadukkaat komponentit, laajat personointitoiminnot ja helppokäyttöisyys. 

Tutustu Philips-valikoimaamme

De Longhin automaattiset kahvikoneet

De Longhin automaattiset kahvikoneet

De Longhin automaattiset kahvipapukoneet ovat täydellinen yhdistelmä teknologiaa ja helppokäyttöisyyttä. De Longhi -sarjan malleilla voit valmistaa laajan valikoiman juomia nopeasti ja mukavasti kotonasi. Kaikille malleille on ominaista edistyneet personointitoiminnot, joiden avulla saat tuoreista pavuista aina parasta kahvia. De Longhi tarjoaa myös laajan valikoiman automaattisia koneita, jotka soveltuvat tuoreiden maitopohjaisten juomien valmistukseen. 

Tutustu De Longhi-valikoimaamme

Bekon automaattiset kahvikoneet

Bekon automaattiset kahvikoneet

Bekon automaattiset kahvikoneet ovat ihanteellinen ratkaisu niille, jotka haluavat hyödyntää edullisempien bean to cup -mallien toimintoja verrattuna markkinoiden päämalleihin. Beko-sarjaan kuuluu kolme mallia, jotka eroavat toisistaan saatavilla olevien juomien valikoiman (espressokahvi ja maitopohjaiset juomat) ja maitojärjestelmän tyypin (integroitu kannu tai höyrysauva) suhteen. Beko-automaattimallien pieni koko mahdollistaa myös ihanteellisen sijoittamisen mihin tahansa tilaan.

Tutustu Beko-valikoimaamme