Espresso, macchiato, kofeiiniton, ristretto: italialaisia kahveja on useita erilaisia ja ne kaikki eroavat toisistaan sekä valmistuksen että maun suhteen. Tässä artikkelissa esittelemme lyhyesti jokaisen kahvityypin ja opastamme sinua valitsemaan makuusi parhaiten sopivan juoman.

Espresso

Caffè Espresso on täydellinen matkoilla, tauoilla tai aterioiden jälkeen ja se on rakastetuin ja suosituin italialainen kahvi. Tämä 25 ml:n juoma on pohjana useimmissa Italiassa yleisimmin juoduissa kahveissa.
Jos haluat valmistaa kahvin mukavasti kotona, suosittelemme hankkimaan Rancilio Silvia -kahvikoneen.

Espresso

Caffè Ristretto

15–20 millilitran kokoinen Caffè Ristretto on pienin italialainen espressotyyppi. Se on vahvempi ja kermaisempi juoma kuin muut tähän mennessä esitellyt, ja sen maku on erityisen aromaattinen ja voimakas. Vipukäyttöisen La Pavoni Europiccola -kahvikoneen ansiosta voit valmistaa jopa kahdeksan kuppia kahvia peräkkäin, joten se on täydellinen valinta herkullisten lyhyiden kahvien valmistukseen.

Cappuccino

Cappuccino

Cappuccino on toinen klassinen italialainen kahvi, joka on täydellinen aamukahvi aloittaaksesi päiväsi hyvin. Se koostuu espressopohjaisesta kahvista, joka on koristeltu höyrytetyllä maitovaahdolla ja tarjoillaan noin 180 ml:n kupeissa. Erittäin automatisoidun Gaggia Cadorna Prestige -kahvikoneen ansioista voit valmistaa täydellisen cappuccinon mukavasti kotonasi. Integroitu kahvimylly takaa erinomaiset aromit, kun taas integroidulla maitokannulla voit valmistaa yksinkertaisesti täydellisen vaahdon ja aina oikeassa lämpötilassa.

Latte macchiato

Latte macchiato

Latte Macchiato koostuu lasillisesta vaahdotettua maitoa (noin 130 ml), johon on sekoitettu kuumaa maitoa ja kaadettu päälle espressokahvi. Espresso aiheuttaa vaahdon pinnalle kahvinruskean tahramaisen kuvion, josta juoman nimi "latte macchiato" (suom. "tahrattu maito") on peräisin. Lisäksi paksu vaahto on juomalle ominaista. Jos olet latte macchiaton ystävä, automaattinen Gaggia Magenta Prestige -kahvikone sopii sinulle. Integroidun maitokannun ja Optiaroma-toiminnon ansiosta voit nauttia kermaisesta ja aromaattisesta latte macchiatosta milloin haluat. Optiaroma-toiminnolla voit säätää aromin voimakkuutta viiden vaihtoehdon välillä.

Yhteenveto

Lopuksi voidaan todeta, että Caffè Italia -verkkokaupan laajan kahvikoneiden valikoiman avulla voit valmistaa paljon erilaisia maito- ja kahvipohjaisia juomia nopeasti ja helposti. Siten voit täyttää kaikki toiveesi ja nauttia täydellisestä espressosta mukavasti kotona milloin haluat.