Herkullisen kahvin nauttiminen ei riipu vain tehokkaasta kahvikoneesta, vaan myös hyvästä kahvimyllystä, joka on arvokas "apulainen", jota ei pidä aliarvioida. Jotta kahvimylly toimisi oikein ja pitkään, se on välttämätöntä huoltaa säännöllisesti. Tässä artikkelissa annamme joitain vinkkejä kahvimyllyn puhdistamiseen parhaimmalla mahdollisella tavalla, jotta voit nauttia täydellisestä kahvista milloin tahansa.

Miksi kahvimyllyn puhdistaminen on tärkeää?

Riippumatta siitä, onko sinulla ammattimainen kahvimylly, annostelijalla varustettu kahvimylly, automaattinen kahvimylly, sähkökäyttöinen kahvimylly vai on-demand-kahvimylly, myllyn puhdistaminen on välttämätöntä parhaan makuisen kahvin varmistamiseksi. Ajan myötä öljyt ja kahvijäämät juuttuvat jauhimien väliin: kahvijäämät vanhenevat ja öljyt voivat alkaa muuttaa kupistasi nautittavan kahvin makua. Lisäksi jauhettujen kahvipapujen jäämät voivat heikentää espressokahvin myllyn jauhatustehoa.

Suppilon huolto

Suppilon säännöllinen puhdistaminen kostealla liinalla auttaa poistamaan kahvipavuista vapautuneet öljyiset jäämät. Jos suppilo on jo erittäin öljyinen, voidaan käyttää myös saippuaa. Ennen kuin lisäät uusia kahvipapuja, varmista, että puhdas säiliö on täysin kuiva.

Miksi kahvimyllyn puhdistaminen on tärkeää?

Kahvimyllyn jauhinterien puhdistus

Sen lisäksi, että kahvimylly puhdistetaan erityisellä puhdistusaineella, on tärkeää puhdistaa jauhinterät ja jauhatuskammio perusteellisesti. Vanha kahvi voi tunkeutua kahvimyllyn jauhinterien väliin ja tällöin on tarpeen avata mylly ja poistaa ne sekä puhdistaa myös jauhatuskammio.

  • Jauhinterien puhdistus Jauhinterien puhdistamiseen on käytettävä hyvää jäykkäharjaksista harjaa, joka pystyy irrottamaan jauhinterät leikkuuhampaista. Harjaa jauhinterät huolellisesti poistaaksesi kertyneet kahvijäämät: saatat hämmästyä nähdessäsi kuinka paljon kahvijäämiä on kertynyt.
  • Jauhinkammion puhdistus Kun jauhatusosat postetaan puhdistusta varten, on täydellinen tilaisuus päästä eroon jauhatuskammioon kerääntyneestä kahvista. Ensimmäinen tapa poistaa kahvi on käyttää harjaa yhdessä imurin kanssa. Juuttuneet jäämät voidaan irrottaa harjalla ja imeä pölynimurin letkulla. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää harjaa ja paineilmaa irrottamaan ja puhaltamaan ulos kammiosta juuttuneet kahvijäämät. Kun kaikki on puhdistettu perusteellisesti, voit asentaa jauhinterät takaisin ja koota myllyn uudelleen.

Mitä puhdistusainetta kahvimyllylle kannattaa käyttää?

Toisin kuin usein luemme, riisinjyvät ja etikka eivät sovellu kahvimyllyn puhdistamiseen. Riisin jauhaminen voi vahingoittaa kiekko- ja kartiomaisia jauhimia, kun taas etikan käyttöä kalkinpoistoaineen sijaan ei suositella. Lisäksi riisiä ja etikkaa ei ole kehitetty puhdistamaan kahvilaitteita, vaan useimmat valmistajat mitätöivät takuusi, jos olet käyttänyt riisiä kahvimyllyssäsi.

Kahvimyllyn tehokkaan puhdistuksen varmistamiseksi on siksi investoitava erityisiin puhdistusaineisiin.
Urnex-puhdistusaineet ovat elintarviketurvallisia puhdistusaineita autonomisille kahvimyllyille ja superautomaattisille espressokoneille. Nämä viljoista ja jyvistä valmistetut erikoispuhdistusaineet on suunniteltu poistamaan kahviöljyt ja -jäännökset kahvimyllyn jauhimista.

Poista vain kahvi myllystä ja aseta jauhatus keskitasolle. Kun tabletit on asetettu kahvipapusuppiloon ja jauhettu, Grindz poistaa vanhentuneet kahvijäämät ja öljyt, jotka ovat kertyneet ajan myötä. Kun olet valmis, täytä suppilo kahvilla ja käytä myllyä, kunnes Grindz-jauheen jäämät poistuvat jauhatuskammiosta.

Kahvin vaihtaminen kahvimyllyyn

Kahvin vaihtaminen kahvimyllyyn

Jos haluat nauttia erilaisista kahvityypeistä silloin tällöin, suosittelemme tarkistamaan, että olet poistanut viimeisen jauhetun kahvin kokonaan ennen kuin siirryt uuteen kahvisekoitukseen.

Vaikka papusuppilo olisi tyhjä, kahvimyllyssä on edelleen kahvia. Tämä pätee myös, jos kahvimylly on käynnissä eikä mitään tule ulos. Kahvi pysyy kertyneenä jauhatuskammioon, kouruun ja itse jauhinteriin, kunnes sen tilalle syötetään uutta kahvia. Joten kun haluat kokeilla uutta kahvia, on aina hyvä jauhaa sitä hieman myllyn läpi ennen annostelua. Lopuksi suosittelemme uuden kahvin jauhatusasteen säätämistä optimaalisen uuton varmistamiseksi.

Kuinka usein kahvimylly tulee puhdistaa?

Siihen, kuinka usein kahvimyllysi tulisi puhdistaa, vaikuttavat useat tekijät, mukaan lukien kuinka usein käytät sitä ja käyttämäsi kahvipavut. Mitä tummempia (ja siten öljyisempiä) kahvipavut ovat, sitä useammin mylly on puhdistettava, mieluiten kerran viikossa. Suosittelemme pääsääntöisesti myllyn puhdistamista noin 15 kilogramman jauhettujen kahvipapujen jälkeen hyvän kahvin varmistamiseksi.

Yhteenveto

Aivan kuten espressokeitin, kahvimyllysi tarvitsee huoltoa toimiakseen aina parhaimmalla mahdollisella tavalla ja antaakseen sinulle mahdollisuuden nauttia herkullisesta espressosta. Jos et ole koskaan puhdistanut kahvimyllyäsi, nyt sinulla on kaikki oikeat vinkit sen tekemiseen!