Kuinka valitset oikeanlaisen kahvikoneen?

Haluatko korvata mutteripannusi espressokoneella tuhlaamatta omaisuutta?  Haluatko nauttia espressokahvin mukavasti kotonasi ilman, että sinun tarvitsee mennä kahvilaan joka päivä?
Haluatko tietää, mitkä ominaisuudet kahvikoneessa on ehdottomasti oltava?

Ajan säästämiseksi me Caffè Italiassa vastaamme näihin kysymyksiin mahdollisimman kattavasti. Tässä ensimmäisessä kappaleessa syvennymme yleisiin ominaisuuksiin, joiden tavoitteena on auttaa valitsemaan tarpeisiin sopiva koneen tyyppi ja tekniikka. Seuraavissa kappaleissa kerromme, miten voit valita edullisia malleja puoliautomaattisista ja automaattisista kahvikoneista.

Valitse edullinen mutta samalla luotettava kahvikone

Kahvikoneista on tullut olennainen osa monien ihmisten kahvinvalmistusrituaaleja ympäri maailmaa. Kahvikonealan teknologinen kehitys on mahdollistanut kahvikoneiden nopean leviämisen. Se on tietenkin tuttu ammattimaisissa ympäristöissä, mutta lisäksi siitä on tullut myös joka kodin välttämättömyys, joka on hyvin suuren yleisön saatavilla.

Tästä syystä kysymys siitä, mitkä kriteerit tulisi ottaa huomioon edullisen, mutta samalla pätevän ja luotettavan kahvikoneen valinnassa, on noussut yhä ajankohtaisemmaksi, ennen kuin siitä tulee todellinen ongelma.

Kuinka valitset oikeanlaisen kahvikoneen?

Kahvikoneen valinnan neljä muuttujaa

Valmistettavan kahvin määrä

Ensimmäinen selvennettävä seikka koskee kahvikoneella valmistettavien kupillisten määrää. Useimpien kotien kahvikoneet pystyvät valmistamaan jopa 20–35 kupillista päivässä. Suurempiin tarpeisiin tarvitaan ammattimainen kahvikone, mutta tällöin hankintaan tarvittava budjetti kasvaa.

Juomatyyppi, jota haluat valmistaa

Tärkeä selvitettävä asia on myös valmistettavan juoman tyyppi. Erityisesti on tärkeää ymmärtää, etsitkö kahvikonetta, jolla voi valmistaa erinomaisen espresson, tai mallia, jolla voi valmistaa myös maitopohjaisia juomia, kuten cappuccinoa, latte macchiatoa tai maitovaahtoa. Ensimmäisessä tapauksessa vipukäyttöinen kahvikone tai kapselikone riittää. Toisessa tapauksessa on kuitenkin harkittava puoliautomaattista kahvikonetta höyrysauvalla tai ostettava huippuautomaattinen malli, jossa on integroitu maitokannu. Molemmissa tilanteissa voimme tarjota sinulle kaikki tiedot edullisen, mutta samalla luotettavan kahvikonemallin hankkimiseksi.

Manuaalinen vai automaattinen kahvikone?

Tässä tapauksessa vaikuttaa se, millainen kahvin valmistusrituaalisi on. Erityisesti on välttämätöntä ymmärtää, haluatko hallita juoman valmistusmenetelmän jokaista osaa (veden lämpötila, jauhatusaste, kattilan paine jne.) vai haluatko valmistaa juoman yksinkertaisella napinpainalluksella. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen siirtyä puoliautomaattiseen kahvikoneeseen, kun taas toisessa tapauksessa suosittelemme huippuautomaattisia malleja, joissa on integroitu mylly ja jotka pystyvät valmistamaan suurimman osan kahvilajuomista muutamassa sekunnissa.

Kahvipavut vai kahvikapselit?

Haluatko nauttia vastajauhetun espresson mausta vai pidätkö mieluummin aidosta espressosta, joka valmistetaan muutamassa sekunnissa kapselista? Ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan kahvimylly tai kahvikone, jossa on integroitu mylly. Joka tapauksessa molemmilla pystyt jauhamaan juoman valmistamiseen tarvittavan määrän kahvia. Kapselikahvikoneet puolestaan huomioivat tärkeät tilan ja mukavuuden tarpeet. Ne ovat yleensä kompakteja ja erittäin monipuolisia, ja niiden avulla voit valmistaa maukkaita juomia ilman jauhatusvaihetta. Myös tässä tapauksessa kerromme näiden mallien valinnasta täydellisesti ja perusteellisesti.

Kahvikoneen valinnan neljä muuttujaa

Oletko jo päättänyt kahvikoneesi mallin?

Tässä artikkelissa olemme havainnollistaneet tärkeimpiä näkökohtia, jotka vaikuttavat tarpeisiisi sopivan kahvikonemallin valintaan. Seuraavissa artikkeleissa esittelemme jokaisen konemallin tiedot, joita tarvitset arvioidaksesi edullisen, mutta samalla luotettavan ja erilaisiin kulutustarpeisiin sopivan kahvikoneen hankintaa.