Automaattinen kahvikone on malli, jota käytetään yhä enemmän kotona ja pienissä toimistoissa. Automaattisille kahvikoneille on ominaista erinomainen helppokäyttöisyys, jonka ansiosta aloittelijat voivat valmistaa laajan valikoiman kahvipohjaisia juomia (espresso, kahvi maidolla, pitkä kahvi, vahva kahvi) tai maitopohjaisia juomia (cappuccino, maito kahvilla, flat white jne.). Viimeaikaiset muutokset automaattisten kahvikoneiden alalla ovat tuoneet mukanaan yhä enemmän ammattimaiseen teknologiaan perustuvia malleja, joilla voidaan vastata kuluttajien vaativimpiin tarpeisiin. 

Automaattisten kahvikoneiden yhteinen ominaisuus on näytöllä ja painikepaneelilla varustettu käyttöliittymä, jonka avulla käyttäjä voi ohjata kaikkia koneen käynnistys-, valmistus-, huolto- ja sammutustoimintoja. Automaattisen espressokoneen käyttöliittymä jaetaan kolmeen tyyppiin: 

 1. Käyttöliittymä manuaalisilla painikkeilla, jotka mahdollistavat kaikkien koneen toimintojen hallinnan painamalla vain eri painikkeita. 
 2. Käyttöliittymä painikkeilla ja näyttöpaneelilla, joiden avulla käyttäjä voi koneen toimintojen hallinnan lisäksi säätää juomien valmistusasetuksia
 3. Käyttöliittymä kosketusnäyttöpaneelilla, joka mahdollistaa kaikkien automaattisen espressokoneen toimintojen hallinnan ja säädön näyttöruudulla. 

Automaattinen kahvikone

Miten valita automaattinen kahvikone älykkäästi

Mutta mitkä ovat ne vaatimukset, jotka vaikuttavat hyvän automaattisen espressokoneen valintaan? Toisin kuin puoliautomaattiset tai manuaalikäyttöiset koneet, automaattinen kahvikone ei mahdollista kaikkien valmistusvaiheiden täydellistä hallintaa. Tästä syystä on erittäin tärkeää arvioida myös kulutustottumustesi mukaan kaikki komponentit, jotka vaikuttavat mallin ominaisuuksiin. Valintaprosessissa on otettava huomioon seuraavat seikat.

 • Kahvimylly sisäänrakennettuna kahvikoneeseen: integroitu kahvimylly on perustavanlaatuinen lisävaruste, jonka avulla saat aina raikkaan ja tuoksuvan maun omaavan sekoituksen. Myllyn materiaalit voivat olla metallisia tai keraamisia. Ensinmainitut ylikuumenevat paljon helpommin, kun taas jälkimmäiset, joita käytetään kaikissa Gaggia-kahviautomaateissa, ohjaavat jauhatusprosessia laadukkaammalla tavalla.
 • Muotoilu ja kompaktius: riippuen kahvikoneen aiotusta paikasta voit valita kompaktimpeja tai selkeärakenteisempia malleja, joissa on vesisäiliö ja suurempi kahvipurujen säiliö. Tällöin veden täyttöaika ja kahvipurujen säiliön tyhjennysaika lyhenee. 
 • Valmistusmateriaali: teräksiset sisäosat ovat etusijalla muovimateriaaleihin nähden, koska niille on ominaista parempi kestävyys ja helppokäyttöisyys.
 • Valmistettavien juomien tyyppi: kahvipohjaisten juomien valmistukseen suosittelemme Gaggia Breran kaltaista automaattisen kahvikoneen perusmallia. Jos kulutustottumukset edellyttävät maitopohjaisten juomien valmistusta, suosittelemme ostamaan automaattisen, integroidulla maitokannulla varustetun cappuccinokoneen, kuten Gaggia Cadorna Prestigen, tai automaattisen Gaggia Magenta Plus -kahvikoneen kaltaisen laitteen, joka on varustettu ammattimaisella höyrysauvalla, joka mahdollistaa maitopohjaisten juomien valmistuksessa tarvittavan maidon vaahdottamisen.

Miten valita automaattinen kahvikone älykkäästi

 • Nopea lämmitystekniikka: tämä on erittäin suosittu ominaisuus, koska se mahdollistaa kahvin tarjoamisen hetken kuluttua koneen käynnistämisestä.
 • Automaattinen huuhtelusykli: tämä on ominaisuus, joka mahdollistaa koneen huuhtelu- ja puhdistusvaiheen joka kerta, kun kahvikone kytketään päälle ja pois päältä.
 • Automaattinen kalkinpoistosykli: useimmat automaattiset kahvikonemallit on varustettu automaattisella toiminnolla, joka varoittaa käyttäjää poistamaan koneen käytön aikana kertyneen kalkin. Kalkinpoistosykli on ohjattu toiminto, jossa kone opastaa käyttäjää yksinkertaisten puhdistusprosessien hallinnassa. 
 • Profilointiominaisuudet: uusimmissa markkinoilla olevissa malleissa on useita ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi helposti mukauttaa juomien ominaisuuksia pituuden, aromin, maun ja vahvuuden osalta. Säätötoimintojen lisäksi voidaan hallita myös tallennustoimintoja, jotka mahdollistavat yhdellä näppäimellä valittavien valmistusreseptien hallitsemisen. 

Näiden elementtien saatavuudesta riippuen löydät markkinoilta automaattisia kahvikoneita eri hintaluokissa. Vieraile automaattisille kahvikoneille omistetussa osiossamme tai ota yhteyttä myyntitiimiimme, joka osaa neuvoa sinua tekemään parhaan valinnan.