Tyyppisten olevien kahvikoneiden

Espressokone on työkalu, jonka avulla voit valmistaa espressokahvijuoman ja sen johdannaiset (cappuccino, latte macchiato, infuusiot). Tärkeimmät toiminnot kahvikoneissa ovat

  • veden syöttö lämpötilassa 88-96 °C, joka on ihanteellinen kahvisekoituksen uuttamiseen
  • veden syöttö 9 baarin paineella, joka takaa aromien liukenemisen
  • höyryn tuotanto maidon lämmittämiseksi ja vaahdottamiseksi cappuccinoja varten.

Tässä viestissä selitämme hieman eri tyyppisten markkinoilla saatavilla olevien kahvikoneiden ominaisuuksia ja luettelemme kunkin ensisijaiset toiminnot.

Perinteiset kahvikoneet          

Bezzera Mitica

Perinteiset kahvikoneet yhdistetään yleensä kahvimyllyyn, jonka avulla voidaan käyttää vastajauhettua kahvia.  Perinteiset kahvikoneet jaetaan puoliautomaattisiin kahvikoneisiin ja volumetrisiin koneisiin. Ensimmäisessä tapauksessa jokaiselle yksikölle on manuaalinen painike, toisessa tapauksessa sen sijaan on esiasetettu annos, joka säätää kahvin määrän automaattisesti.

Vipukahvikoneet

Elektra Microcasa

Vipukahvikoneissa veden paine syntyy vipuun kytketyn männän avulla. Veden syötön mahdollistamiseksi on tulee laskea vipua, kun suodatinpidike on asetettu kahvijauheen kanssa yksikköön. Nämä koneet vaativat käyttäjältä korkeampaa ammattitaitoa ja niille on ominaista myös alhaisempi tuottavuus.

Superautomaattiset kahvikoneet

Gaggia Brera

Superautomaattisille kahvikoneille on ominaista helppokäyttöisyys. Kätevän näytön ja painikkeiden avulla voidaan valita suosikkijuoma.  Kahvin jauhaminen on integroitu kahvikoneen sisälle. Kestävyys ja luotettavuus riippuvat hoidosta ja kunnossapidosta sekä koneen suunnittelun laadusta.