Kahvin aromin säilyttäminen on välttämätöntä, jotta voit hemmotella makunystyröitä erinomaisella italialaisella espressolla riippumatta juoman valmistukseen käytettävästä kahvikoneesta ja kahvimyllystä. Miten kahvia sitten voidaan parhaiten säilyttää? Tässä artikkelissa Caffè Italia jakaa arvokkaita vinkkejä paahdetun kahvin oikeaan säilyttämiseen kotikeittiössä.

italialaisen espresson

Pussi: paras tapa

Kahvipapujen tai kahvijauheen jättäminen alkuperäispussiin, jossa ne on toimitettu, on paras säilytystapa ja takaa täydellisen italialaisen espresson valmistamisen. Alkuperäinen pakkaus mahdollistaa fermentoitumisessa syntyvien  kaasujen haihtumisen pussin sisällä. Lisäksi pussi estää altistumisen valolle ja siten kahvin vanhenemisen.

italialaisen espresson

Jos haluat siirtää kahvin toiseen astiaan

Jos haluat säilyttää kahvia toisessa astiassa on parasta, jos se siirretään erityiseen säilytysastiaan, joka täyttää kahvin oikean säilyvyyden kannalta ihanteelliset ominaisuudet (etäisyys valosta ja lämmöstä).

Kahvin pakastaminen: onko se oikein vai väärin?

Yleensä on parasta välttää lämpötilanvaihtelujen aiheuttamista, joten älä laita kahvia pakastimeen italialaisen espressokahvin valmistamiseksi oikealla tavalla. Jos joudut kuitenkin säilyttämään kahvipakkausta pidempään, se on mahdollista pakastaa, jättäen kahvi sen alkuperäiseen pakkaukseen.

italialaisen espressokahvin

Paras säilytyspaikka

Yleensä kahvi sijoitetaan ruokakomeroon tai keittiökaappiin, mutta paras paikka kahvipapujen tai kahvijauheen säilyttämiseen siten, ettei se menetä tuoksuaan on jääkaappi.

Kuinka pian kahvi pitäisi nauttia?

Ihannetapauksessa kahvipakkaus tulisi käyttää kahden tai kolmen viikon sisällä ostosta, koska paahdetun kahvin ominaisuudet alkavat huonontua noin kaksi viikkoa sen valmistuksen jälkeen.