Vedessä on paljon kalsium- ja magnesiumsuoloja, jotka ovat olennainen osa ihmisen ruokavaliota. Kun vesi kuumennetaan kattilan sisällä, kalsium ja magnesium hajoavat ja muodostavat kalkkia. Kalkki voi levitä kattiloiden, pumppujen ja kaikkien vettä kuljettavien osien sisälle. Osat, joissa vesi seisoo jonkin aikaa paikallaan, kuten kattila, kärsivät eniten.

Kalsium ja kalkki eivät ole myrkyllisiä, mutta niitä ei kannata jättää kahvikoneen sisälle. Ensinnäkin kalkkikertymät voivat eristää veden lämmönlähteestä, jolloin optimaalista uuttolämpötilaa on vaikea saavuttaa. Jos kahvinkeitin ei saavuta optimaalista lämpötilaa uuttamiseen, kahvipavuista on vaikea saada esiin täydellistä makua.

Miksi on tärkeää poistaa kalkki kahvikoneesta

Kun kattilan lämmitysteho on heikentynyt, koneen on tehtävä enemmän töitä, mikä lisää sähkönkulutusta. Viallisesti toimiva kone alkaa täristä ja valmistusaika pitenee, koska kalkkikertymät voivat aiheuttaa keskeytyksiä veden virtauksessa.

Nämä lämmitys-, tukkeutumis- ja aromien irrottamisongelmat heikentävät uutteen laatua ja voivat myös aiheuttaa komponenttivikoja kahvinkeittimessä.

Oikeanlaisesta kalkinpoistosta voi saada seuraavat edut:

  • Kahvikoneen käyttöikä pitenee.
  • Kalkkivahinkojen aiheuttamilta korjauskustannuksilta vältytään.
  • Varmistaa kahvin vahvuuden, aromin ja voimakkuuden.
  • Takaa kahvin oikean lämpötilan.
  • Vähentää kahvikoneen valmistuksen aikana aiheuttamaa melua.

Gaggia Magenta Prestigen

Monien automaattisten kahvikoneiden, mukaan lukien Gaggia Magenta, asetuksissa on kalkinpoisto-ohjelmat, joiden avulla käyttäjät voivat hallita kaikkia kalkinpoistotoimenpiteitä muutamassa vaiheessa. Nämä ohjelmat edellyttävät, että koneeseen lisätään kalkinpoistotuotteita kalkinpoiston aikana. Etikan käyttöä ei suositella, koska se koostuu pääasiassa etikkahaposta ja vedestä, jotka eivät poista öljyjä yhtä tehokkaasti kuin kalkinpoistotuotteet, ja ne voivat myös jättää jäämiä ja hajuja, jotka eivät sovi yhteen kahvin maun kanssa.

Tällä videolla on kattavat ohjeet Gaggia Magenta Prestigen kalkinpoistoon.